KALENDÁŘ

  POČÍTADLA
TOPlist

KRAJEM VÍNA

Seriál výletů Krajem vína se koná letos již počtvrté a nabízí to nejlepší z vinařské cykloturistiky přímo na Moravských vinařských stezkách.

Akce nabízí
-
zastávky u vinařů ve sklepních uličkách
- ochutnávky vín a místních specialit
- doprovodný kulturní a folkrórní program

Z letošních 12 výletů seriálu pořádá Nadace Partnerství 4 z nich a to:

- 16. 5. Májové putování okolím Modrých Hor s ČRo Brno / Velké Pavlovice
- 6. 6. Putování po vinařských stezkách Strážnicka / Strážnice
- 18. 7. Letní putování po vinařských stezkách Mikulovska / Mikulov
- 19. 9. Tour de burčák po vinařských stezkách Znojemska / Znojmo

Facebook: https://www.facebook.com/VinarskeStezky

MÁJOVÉ PUTOVÁNÍ OKOLÍM MODRÝCH HOR s Českým rozhlasem Brno
Kdy: sobota 16. května 2015
Kde: Velké Pavlovice a okolí
Start: Ekocentrum Trkmanka, Velké Pavlovice, registrace účastníků od 9 do 11 hod.
Typ akce: cykloturistická, vinařská
Cílová skupina: cyklisté, pěší
Web: vinarske.stezky.cz/Akce/Krajem-vina-2015.aspx

Třetí květnovou sobotu vás zveme do Velkých Pavlovic a okolních Modrých Hor, kde pro vás připravujeme už 4. ročník jednoho z tradičních nejkrásnějších cykloturistických výletů po vinařských stezkách. Připraveny budou 3 okruhy, ze kterých si vyberou jak sportovní cyklisté, tak méně zkušení nebo rodiče s dětmi i pěší. Na trasách vás čekají zastávky ve vinných sklepech, u atraktivních památek či místních zajímavostí.  Na kole nebo pěšky tak budete moci zažít atmosféru jara mezi vinicemi, ochutnat vína přímo z rukou vinařů a objevit tajemství vinných sklepů. V cíli výletu vás pak čeká ochutnávka nejlepších koláčů z Modrých Hor a také slosování o vína z regionu a cyklodoplňky Moravských vinařských stezek. A pokud budete chtít zůstat přes noc, nenechejte si ujít příjemný večer s vínem na Koštu vín v Němčičkách nebo přehlídku mužáckých sborů z Modrých Hor na rozhledně Slunečná.

PUTOVÁNÍ PO VINAŘSKÝCH STEZKÁCH STRÁŽNICKA
Kdy: sobota 6. června 2015
Kde: Strážnice a okolí
Start: náměstí Strážnice – registrace účastníků od 9 do 11 hod.
Typ akce: cykloturistická, vinařská
Cílová skupina: cyklisté, pěší
Web: vinarske.stezky.cz/Akce/Krajem-vina-2015.aspx

Seriál cykloturistických akcí Krajem vína 2015 pokračuje první červnovou sobotu v okolí města folklóru a dobrého vína – Strážnice. Na kole nebo pěšky můžete objevit krásy slovácké přírody mezi vinohrady, poznat tajemství vinných sklepů, ochutnat místní speciality i vína. Připraveny budou 3 okruhy, ze kterých si vyberou jak sportovní cyklisté, tak méně zkušení nebo rodiče s dětmi i pěší, na trasách vás čekají zastávky ve vinných sklepech, u atraktivních památek či místních zajímavostí.  Výlet zakončíme v malebném prostředí petrovských Plžů na Otevřených sklepích Strážnicka, kde si vychutnáte nejen atmosféru jedné z nejkrásnějších sklepních uliček na jižní Moravě, ale i pohostinnost místních vinařů, cimbálovou muziku a vše, co k letním otevřeným sklepům patří.

LETNÍ PUTOVÁNÍ PO VINAŘSKÝCH STEZKÁCH MIKULOVSKA
Kdy: sobota 18. července 2015
Kde: Mikulov a okolí
Start: Mikulov – náměstí – registrace účastníků od 9 do 11 hod.Typ akce: cykloturistická, vinařská
Cílová skupina: cyklisté, pěší
Typ akce: cykloturistická, vinařská
Cílová skupina: cyklisté, pěší
Web: vinarske.stezky.cz/Akce/Krajem-vina-2015.aspx

Třetí červencovou sobotu jsme pro vás v Mikulově a okolí připravili letní putování po vinařských stezkách, které je určené pro cyklisty i pěší, pro zdatné turisty i rodiny s dětmi! Vybrat si můžete ze 3 různě náročných okruhů, na nichž vás čekají zastávky ve vinných sklepech, u atraktivních památek či místních zajímavostí. Objevte tajemství vinných sklepů, ochutnejte místní speciality a vyhrajte zajímavé ceny v cíli – třeba vína z regionu či cyklodoplňky Moravských vinařských stezek. Trasa povede krásnou krajinou s výhledy na Pálavu a romantickým Lednicko-valtickým areálem, ale zavítáte i k vinařům do sklepních uliček v sousedním Rakousku. Letní putování bude zakončeno v Mikulově na Festivalu Národů Podyjí, které vás uchvátí hudbou, vínem i specialitami národních kuchyní.

TOUR DE BURČÁK PO VINAŘSKÝCH STEZKÁCH ZNOJEMSKA
Kdy: sobota 19. září 2015
Kde: Znojmo a okolí
Start: Znojmo – Loucký klášter, registrace účastníků od 9 do 11 hod.
Typ akce: cykloturistická, vinařská
Cílová skupina: cyklisté, pěší
Web: vinarske.stezky.cz/Akce/Krajem-vina-2015.aspx

Zářijový díl seriálu cykloturistických akcí Krajem vína vás již tradičně zavede do podzimních, hrozny obtěžkaných vinic Znojemska. Ať vyrazíte pěšky či na kole, na výběr budete mít opět ze 3 tras různé náročnosti, a na nich připravené zastávky ve vinných sklepích i přímo ve vinicích, kde budete moci ochutnat znojemský burčák z rukou vinařů. Tour de burčák zakončíme tradičně na Burčákovém dni Znovínu v Louckém klášteře, kde můžete kromě koštování burčáků vyhrát i zajímavé ceny–  třeba vína z regionu či cyklodoplňky Moravských vinařských stezek.
Kontaktní údaje:  Eva Kvapilová, eva.kvapilova@nap.cz, 608 337 137
Vstupné na akce 110 Kč (platí se na místě, zahrnuje startovní pas, skleničku a nosičku na víno, registrace dopředu není třeba)