KALENDÁŘ

  POČÍTADLA
TOPlist

DO PRÁCE NA KOLE 2017

Do práce na kole (DPNK) je celostátní soutěží, jejíž sedmý ročník proběhne v květnu 2017 ve více než třiatřiceti městech po celé České republice (včetně Krnova).

Do práce na kole nepropaguje jen zdravý pohyb a lepší vztahy na pracovištích, ale má také hravou formou motivovat a inspirovat zaměstnance k dojíždění do práce na kole a zároveň přesvědčit zaměstnavatele, aby vytvořili potřebné zázemí pro své zaměstnance.

Do soutěže se mohou přihlásit cyklisti, koloběžkáři, běžci, chodci, zkrátka všichni, kdo se do svého zaměstnání či školy dopravují bezmotorově.

Do práce na kole je týmovou soutěží pro firmy a instituce, do které se může zapojit každý, kdo sestaví tým o minimálně dvou a maximálně pěti členech, a pravidelně spolu s kolegy dojíždí během května do práce na kole.

Zaměstnavatel může za své zaměstnance zaplatit startovné, uspořádat případně vnitrofiremní soutěž.
Jednotliví účastníci platí startovné 290 korun, což je startovné do konce března, za které získají účastnické tričko ze 100% biobavlny s originálním grafickým potiskem kampaně od firmy OP Tiger., či možnost vyhrávat drobné i hodnotnější ceny. Poté je startovné do 15. dubna ve výši 340,- a 390,- od poloviny dubna do konce dubna. Bude-li startovné hrazeno zaměstnavatelem, bude k ceně startovného připočteno DPH (tak, jak tomu bylo v minulých letech).

Do posledního, prozatím 6. ročníku se zapojilo celkem téměř 11 000 účastníků z 1 800 firem a institucí ve 27 zapojených městech.

V Krnově se bude soutěž konat poprvé a doufáme, že zapojením co největšího počtu lidí se potvrdí pověst Krnova jako cyklistického města !!!
V sobotu 1.4. proběhne v Krnově Jarní aprílová cyklojízda, kde se můžete dozvědět více. Start je v 13:00 hod. od radnice na náměstí

PRAVIDLA (podrobná pravidla najdete zde...)
- Každý účastník se registruje zvlášť na www.dopracenakole.cz. Registrace probíhají od začátku března. 
- Vytvořte firemní tým a registrujte všechny jeho členy do 30. dubna 2017.
- Jeden firemní tým může mít 2 – 5 členů, ve firmě můžete mít neomezený počet týmů
-Pouze v případě, že ve vaší firmě neseženete žádného kolegu, můžete sestavit tým s lidmi z jiné pobočky anebo dokonce z jiné firmy – pak můžete využít cykloseznamky. V jedné firmě může vzniknout libovolný počet týmů.
- Hlavní soutěž v dojíždění firemních týmů do práce na kole (elektrokole či koloběžce) se odehrává v pracovních dnech od 1. května do 31. května
- Každý/á člen/ka týmu zaznamenává na svém webovém profilu během soutěžního měsíce května, kdy jel/a do práce a z práce na kole.
- Zaznamenávat jízdy je možné vždy 7 dní nazpět (tedy např. v neděli můžete zapsat jízdy nejdéle za uplynulé pondělí, za předešlý týden již nikoli).
- Minimální trasa, kterou si mohou běžci, chodci a bruslaři do soutěže započítat, měří 1,5 km (v jednom směru).
- Pokud pracujete o víkendech, je možné si tyto jízdy do soutěže započítat. Víkendový cyklovýlet si do soutěže ovšem nezapočítávejte :-)
- Do kategorie pravidelnost se započítávají i cesty, které jsou z části vykonávány jinými dopravními prostředky (vlak, tramvaj, autobus, auto)

ZÁKLADNÍ PŘEHLED SOUTĚŽNÍCH KATEGORIÍ 

- Hlavní soutěžní kategorií je Pravidelnost – tady jde o to, aby celý váš tým ujel v průběhu května alespoň ? jízd cest do práce a z práce na kole a jste zařazeni do slosování o věcné ceny.
- Pro ty, co si rádi dávají do těla a našlapají (uběhnou…) denně hodně desítek kilometrů, je tu kategorie Výkonnost.
- Pro firmy, které ukázkově podporují svoje zaměstnance v tom, aby se do zaměstnání dopravovali na kole (během či pěšky), je tu klání o titul Cyklozaměstnavatel roku (vyhlašuje zvlášť každé město, ale zároveň vyhlásíme i jednoho nejlepšího z celé republiky)
- Když nám pošlete chytrý návrh, jak zlepšit nedokonalost (nedomyšlenost atp.) v infrastruktuře pro kola nebo i pěší na vaší cestě z domova do práce, můžete být odměněni v kategorii Cykloopatření (vyhlašuje zvlášť každé město)
- Jestli si myslíte, že v žádné z výše uvedených kategorií nemáte velkou šanci uspět, ale jste kreativní, pošlete nám vtipnou fotografii, video, esej, blog, komix či báseň, a můžete vyhrát v celorepublikové soutěži Kreativita.

Do práce na kole na Facebook