KALENDÁŘ

  POČÍTADLA
TOPlist

VRCHAŘSKÁ KORUNA KRNOVSKA 2016

Celkem 162 cyklistů a turistů se přihlásilo do letošního prémiového ročníku Vrchařské koruny Krnovska. V této cyklo-turistické akci soutěžící v termínu od 1.3.2016 do 30.11.2016 měli za úkol zdolat 20 vypsaných kopců v krnovském regionu ať už na kole nebo pěšky.

Úkolem nebylo být "první", nýbrž zúčastnit se a na každém bodě se jako důkaz vyfotit. Body byli zvoleny tak, aby zde dojeli lidé, buď na crossovém nebo MTB kole nebo též pěšky. Všichni kdo zdolali všech určených 20 vrcholů se nyní mohou pyšnit titulem "Elitní Krnovský Vrchař".

Všech 20 vrcholů se nakonec podařilo zdolat 67 účastníkům, z čehož bylo 19 žen, což svědčí, že tato soutěž je opravdu pro širokou veřejnost. Kromě účastníků z Krnovska a okolí, všech dvacet vrcholů zdolali také lidé z Opavy, Kopřivnice, Libiny, Nového Jičína, Olomouce, Ostravy, ale i Třebíče, Prahy a dokonce Trenčína a Povážské Bystrice.

Pořadatelé Petr Mazúr s Petrem Mikeskou chystají i v roce 2017 další ročník této již oblíbené akce a chystají i jednu novinku, určenou pro ty, kteří mají raději rovinatější cesty (http://vkk2017-bike.webnode.cz).

Vrchařská koruna Krnovska patří do rodiny Vrchařských korun (www.vk-bike.eu), která vznikla v roce 2013 na Valašsku. Nyní je už takových korun v České republice deset a na Slovensku tři.