KALENDÁŘ

  POČÍTADLA
TOPlist

CYKLISTIKA NA ZAČÁTKU ROKU 2016

Češi stále více milují jízdu na kole. Přednost jí dává až 31,4% sportovců, porazila i oblíbený fotbal. Co za tím stojí?

Nejoblíbenějším sportem v ČR je cyklistika. Její popularita stále roste. Z ankety webu SportCentral vyplývá, že jí dává přednost až 31,4% sportovců. Nechává tak za sebou běh a dokonce i fotbal. Podíl na tom má nejen osvěta v rámci životního prostředí a urbanismu, vznik nových cyklostezek a příklon ke zdravému životního stylu, ale i inspirace v zahraničních metropolích a současná móda.

Při našich klimatických podmínkách je tento druh sportu provozován převážně od dubna do konce října. Jízda na kole má v ČR velkou tradici, v současné době ale její popularita stále roste. To potvrzuje i server Srovname.cz. Podle interních dat se oproti loňskému roku zvedla poptávka po kolech o 10 %. Nejvíce lidé pátrají po značkách Author, Favorit, Cube, Scott a Merida.

Zatímco dříve se na kola nasedalo spíše o víkendech a vyráželo se na výlety do přírody, nyní se kolo stále častěji mění v dopravní prostředek i ve městech. V teplých měsících tak částečně nahrazuje městskou hromadnou dopravu. Od roku 2010 se zvýšil počet lidí, jezdících do práce na kole, o více než 50%.

Do práce na kole
Každý rok přichází na trh 350 000 kol. “Nejprodávanějším typem je stále horské kolo, v posledních letech ale výrazně roste počet prodaných silničních kol” potvrdil zvýšení zájmu o silniční cyklistiku Karel Studnička z e-shopu Kola-Radotin.cz.

O rozšíření tohoto fenoménu se zasazuje i sdružení Auto*mat svou Velkou jarní cyklojízdou, nebo soutěží Do práce na kole. V loňském roce se zapojilo 7 280 soutěžících z 1 156 firem a institucí ve 24 městech ČR. Akce podporuje Asociace cykloměst, která v současné době sdružuje více než 70 členů – měst, zájmových sdružení a nevládních organizací.

Asociace cykloměst zorganizovala v Hradci Králové setkání, na které se sjeli zástupci českých měst a nevládních organizací z celé země. Připravovaly se zde akce, které proběhnou na třiceti místech po celé zemi. Mezi ně budou patřit výstavy, ankety, soutěže a veřejná setkání či cyklojízdy. Aktivity se plánují například v Jihlavě, Ostravě, Olomouci, Zlíně, Děčíně nebo v Kladně.

„Města, která jsou dnes symbolem dobré adresy, obvykle podporují také šetrnou dopravu. Jízdní kolo do města jednoduše patří“ říká Jitka Vrtalová z Asociace cykloměst.

Roste počet cyklotras?
Kromě snahy o lepší životní prostředí a odlehčení dopravy stojí za stále větší oblibou cyklistiky i další faktory. Velký podíl má vznik nových cyklotras.

Praha má v současné době cca 400 kilometrů značených cyklotras a další přibývají. Pokud se rozhodnete vyrazit na kole do přírody, vůbec nejrozsáhlejší síť upravených a značených cyklotras a cyklostezek v Česku nabízí Jihočeský kraj.

Ačkoli má Česká republika dobře propracovaný systém cyklistických tras, investice do cyklistické infrastruktury v ČR se ale stále nedá srovnat například s Německem nebo Rakouskem. Evropská města navíc investují také do kampaní, které ukazují výhody používání jízdního kola ve městě.

.„Například Vídeň investovala nedávno do roční kampaně na podporu cyklistiky 700 tisíc euro, tedy v přepočtu téměř 19 milionů korun,“ říká Jaroslav Vymazal, předseda Asociace měst pro cyklisty.

Záleží nám na našem zdraví
Na růstu popularity cyklistiky se podílí i větší zájem o zdravý životní styl a kondici. Přísun nových informací a lepší finanční dostupnost pak zvyšuje zájem o speciální cyklistické vybavení i u rekreačních cyklistů.

Zvýšení zájmu o cyklistické doplňky ukazují i meziroční výsledky serveru Srovname.cz, který pocítil nárůst hledanosti v této sekci až o 14 %. K nejhledanějšímu zboží patří cyklistická helma UVEX 1-VO CC.

“Oblečení a doplňky ke kolu už bývají nedílnou součástí nákupu kola. Zákazníci už s nimi většinou počítají. Přece jen je jízda na kole s vhodným oblečením mnohem příjemnější” potvrzuje Karel Studnička z Kola-Radotin.cz.

Zlepšuje se i povědomí o bezpečnosti jízdy. “Na přilbu už jsou dnes v naprosté většině případů zákazníci naštěstí zvyklí. Což je dobře. Spíše bych tady apeloval na správný výběr a správné nošení cyklistické přilby. Stále jsou na cyklostezkách a silnicích vidět nedostatky.” doplňuje pan Studnička.

Závodíme
Velkým fenoménem se stávají cyklistické závody. Počet jejich účastníků se neustále zvyšuje. “V roce 2012 jsme zaznamenali účast 1 484 závodníků, letos snad překročíme hranici 2 000.” říká Jaromír Ondrušák ze sdružení Drásal Team Holešov, z. s. Počet neamatérských závodníků je přitom konstantní, zvyšuje se účast amatérů. Stoupá také zájem ženských závodnic, což potvrzuje i Srovname.cz, který zaznamenal nárůst zájmů o ženská kola o 16 %.

Kolo jako módní doplněk
Kolo se v neposlední řadě stává součástí image nejen mladých lidí. Repasovaná kola a tzv. skládačky můžeme vidět v ulicích zejména větších měst na denním pořádku. Souvisí to s módou, která k nám proudí ze zahraničí, stejně jako se snahou učinit kolo běžnou součástí našeho života i nás samotných.

Další novinkou posledních let jsou elektrokola. Zájem o ně se postupně zvyšuje, nárůst ale není tak rychlý, jak se očekávalo. “Je to nejspíše dáno jejich cenou, elektrokolo stojí v e-shopech průměrně 34 600 Kč a více” říká David Folprecht ze Srovname.cz.

Přesto v nich ale mnoho prodejců spatřuje velký potenciál, jelikož umožňují lidem s ne tak dobrou kondicí či s fyzickým handicapem zažít radost z jízdy.

Autor článku -