KALENDÁŘ

  POČÍTADLA
TOPlist

VRCHAŘSKÁ KORUNA JESENICKA 2015

Vrchařská koruna Jesenicka (VKJ)  je určena pro všechny druhy cyklistů kteří se rádi šplhají po krásných Jesenických kopcích nebo se právě na tyto krásné místa chtějí podívat. Mohou to být jak sportovní cyklisté, bajkeři, tak i cykloturisté, kteří např. jezdí za pěknými fotografiemi.

Jako první všechny vrcholy zdolal Kamil Bednář z Vyškova, který odpověděl na pár otázek:

1. Jak se ti líbila VKJ ?
Stručně, jednoduše - líbila, je super, že něco takového existuje a člověk může mít motivaci na sezonu. Pro mne výborná příprava na Alpské sedla, které jezdíme v létě.

2. Jak jsi se o této "soutěži dověděl ?
Dozvěděl jsem se ze "spřáteleného" facebookového profilu VKV (Vrchařská koruna Valašska), kde se o tom psalo, že něco takového existuje, tak jsem si to vyhledal na webu a jelikož jsem věděl, že budu v Jeseníkách trávit dva týdny, tak bylo jasné, že jdu do toho :).

3. Který vrchol byl nejtěžší ?
Já bych to spíš rozdělil na několik kategorií: Těžké - Dlouhé Stráně, Praděd, Borůvková hora, Obří skály, Studniční vrch, Medvědí hora Střední - Kraví hora, Milíř, Alfrédka, Zlatý Chlum, Orlí vrch, PM Pomocná, Lehčí (určitě ne ale vyloženě lehké) -  Skalka, Hraniční vrch, Cvilín, Anenský vrch, Rabštejn, Videlské sedlo, Uhlířský vrch. Samostatná kategorie byl Roudný - ten jsem musel "šlapat" :).

Ono jde i o to, z jaké strany se tam přijede a terén, počasí - to vše hraje roli.. určitě náročné Dlouhé stráně překoná např. Studniční vrch (sice kratší než DS, ale z Jeseníku prudší, pak po kamenech - vic jsem se určitě nadřel a nebo Obří skály - sice horší asfalt což nebylo nic tak hrozného, ale jet tam v kraťasech v 7 stupních a v dešti to byl taky masakr :), každý kopec měl svá specifika.

4. Který z vrcholů se ti nejvíce líbil ?
Díky počasí určitě Dlouhé Stráně - ty jsem si užil a ty výhledy, ale každý výšlap měl něco do sebe - mám rád výhledy, takže mě zaujaly spíše kopce s výhledy.

5. Jaké Jesenické kopce bys chtěl vidět ve VKJ 2016 ?
No, myslím, že Dlouhé Stráně a Praděd by se určitě měly objevit znovu, z nových bych doporučil např. Paprsek, Ramzovské sedlo a jako bonbonek z těch těžších výjezd k chatě na Šeráku. Možná Alfrédku nahradit Mravencovkou a Skřítek?? A asi bych nedával Borůvkovou horu - daleko ale jen můj názor.

Více o VKJ se dozvíte zde: http://jesenicka-vrcharska-20.webnode.cz