KALENDÁŘ

  POČÍTADLA
TOPlist

KOLO V ULICÍCH MĚST UKRADNOU ZA NĚKOLIK MINUT!

Projekt BEZ KOLA ukazuje reálné záběry krádeží kol, strategie i chování zlodějů

 Česká pojišťovna prezentuje výsledky unikátního projektu BEZ KOLA. Jeho cílem bylo formou nadsázky poukázat na stále se zvyšující počet krádeží kol a také upozornit na možnosti jejich pojištění. Ve čtrnácti vybraných městech České republiky byla proto umístěna nezabezpečená jízdní kola. „Bezbranná“ však byla jen zdánlivě. Po celou dobu je totiž sledovala skrytá kamera, jejíž reálné záběry z místa činu si můžete prohlédnout na adrese projektu www.bezkola.cz. Zároveň s kamerou pak běžely i stopky, které měřily, za jak dlouho bude kolo ukradeno.  

Česká pojišťovna umístila ve vybraných 14 městech ČR vždy stejné horské kolo pořízené v běžném obchodě se sportovním zbožím. Dopravní prostředek však na ulici zůstal bez dozoru jen zdánlivě. 
Od jeho příjezdu místo po dobu několika hodin sledovala dvojice skrytých kamer. Kolo se vždy „ocitlo“ v lokalitě poblíž center měst, kde lidé na kolech běžně jezdí a kde se také samozřejmě odkládají. Výsledek? Během letošního června a července bylo postupně odcizeno celkem jedenáct ze čtrnácti „odložených“ kol.

(interaktivní mapa - po kliknutí na město se Vám zobrazí ukázka z vybraného města)

NÁHODNÍ KOLEMJDOUCÍ, DĚTI I TIPAŘI

Průměrná doba od umístění kola do jeho krádeže činila necelé dvě hodiny. Nejméně se kolo „ohřálo“ v Hradci Králové, a to pouhé čtyři minuty! Mladíka neodradila ani lokalita poblíž sídla krajského ředitelství Policie ČR. „Zatímco u celé řady jiných měst bylo možné před samotnou krádeží sledovat jisté plánování nebo váhání, v Hradci Králové se jednalo o rychlou a spontánní akci. Muž, který šel okolo, si všiml nezamčeného kola, jednoduše ho vzal a odjel na něm,“ popisuje situaci Jan Marek z České pojišťovny.

Kde se krade nejvíce?
„Nejčastěji byla kola ukradena ze sklepních kójí, koláren či garáží. Setkali jsme se však i s případem, kdy zloděj za jízdy shodil cyklistu z kola a následně na uloupeném dopravním prostředku ujel,“ 
vysvětluje Renata Kosová.
Česká pojišťovna jen v roce 2012 evidovala přes tisíc případů ukradených jízdních kol, většina z nich byla odcizena právě ze sklepa či kolárny v bytových a panelových domech.
Podle průzkumu České pojišťovny lidé svá kola nejčastěji ukládají právě v garážích či sklepech (81 %). Pouhá čtyři procenta cyklistů svá kola přechovávají na balkónech, patrné je to zejména v Praze. „Zaznamenali jsme dokonce i případy, kdy kolo zmizelo z balkónu v šestém patře panelového domu,“ upozorňuje Renata Kosová.

Jízdní kola se kradou v průběhu celého roku, policejní statistiky však ukazují, že nejvíce případů se objevuje od března do října. V loňském roce se v tomto období událo 82 % případů. Krádeže kol přitom gradují právě v letních prázdninových měsících.  

K největšímu počtu krádeží jízdních kol došlo podle dat Policie ČR v loňském roce na území hlavního města Prahy a v Moravskoslezském kraji. Naopak nejméně kol bylo podle policie odcizeno na Karlovarsku. Uvedená čísla ovšem nezohledňují počet obyvatel ani počet jízdních kol v daných krajích, nelze tedy jednoznačně určit, který kraj je „nejrizikovější“.

KRAJ Počet krádeží kol v roce 2012
Praha 1617 Moravskoslezský 1620 Středočeský 817
Jihomoravský 804 Olomoucký 561 Jihočeský 469
Královehradecký 439 Ústecký 409 Pardubický 342
Zlínský 310 Plzeňský 372 Liberecký 241
Vysočina 111 Karlovarský 91    

Jízdní kola lze přitom pojistit pro celé spektrum rizik jak v rámci pojištění domácnosti (krádež, loupež, vandalizmus, živelní a vodovodní škody), tak také díky individuálnímu pojištění či cestovnímu pojištění při výjezdu do zahraničí.