KALENDÁŘ

  POČÍTADLA
TOPlist

GARMIN EDGE TOURING

Na konci srpna představil Garmin nový přístroj Edge Touring, který je určen pro cykloturisty.
Nový Edge Touring je ide ální pro ty, které pro které kolo znamená dobrodružství, svobodu, zkoumání a způsob života," řekl Dan Bartel, Garmin viceprezident pro celosvětový prodej

Touring funguje podobně jako GPS navigace, která se používáte v autě, pouze s mapami a funkcemi speciálně navrženými tak, aby Vám pomohly najít cestu na kole.

Edge Touring přichází s předinstalovaným cyklistickými mapami, které usnadňují cyklistům pohyb na trati nebo jim nalézt cestu zpět.  Při návratu si můžete vybrat ze tří možností, které Vás vrátí zpět na místo odkud jste vyjeli.
Existuje celá řada nastavení kolem trasy a navigaci v rámci možností, např. si můžete vybrat zpáteční cestu s co nejméně kopci.

Trasu si můžete také stáhnout ze stránek Garminu - Garmin Connect nebo Garmin Adventures a nechat se podle těchto tras vést.

Můžete si vybrat mezi režimy cyklistika, cykloturistika a horské kola pro výpočet nejvhodnější trasy pro daný typ cyklistiky - zpevněné silnice, nezpevněné cesty, pěšiny či stezky.

Přístroj slouží především pro:
- vytváření impovizovaných tras po silnicích i mimo ně
- navigování po této cestě nebo mezi body zájmu (POI) speciálně pro cyklisty
- zobrazení základních informací na displeji (rychlost, vzdálenost, čas, tep, nast. metry,...)

Výdrž se uvádí 17 hod. a přístroj je také kompatibilní s solární externí baterií.
Přístroj nemá bluetoth a není nijak propojený se smartphonem (jako Edge 810)
V USA bude uveden na trh na přelomu září, října a základní varianta bude stát 249 $, Touring Plus 299 $ (ANT + snímač tepu, ANT + Ebike podpora a barometrický výškoměr)