KALENDÁŘ

  POČÍTADLA
TOPlist

CENTROPE - REGIONÁLNÍ INFORMAČNÍ PORTÁL

Už několik týdnů je zájemcům o aktivní dovolenou a milovníkům cyklistiky zpřístupněn informační portál www.tourcentrope.eu.

Projekt, který koordinuje Slovenské dům CENTROPE, vznikl ve spolupráci regionálních organizací cestovního ruchu. Centrope tvoří tři rakouské spolkové země (Vídeň, Dolní Rakousko, Burgenland), dvě maďarské župy (Győr-Moson-Sopron, Vas), Bratislavský a Trnavský kraj na Slovensku a region Jižní Morava v České republice.

Na www.tourcentrope.eu se nachází přes 160 jedinečných tipů, kam se vydat na výlet. A to kolem 60 kulturních a volnočasových akcí a zejména užitečné popisy 40 cyklotras v regionu s jejich délkou, převládajícím povrchem a stupněm obtížnosti.

Portál www.tourcentrope.eu obsahuje podrobné charakteristiky těch nejznámějších mezinárodních cyklistických tras, které protínají regiony Centrope a spojují zajímavá místa, kam se může návštěvník vydat za poznáním, gastronomií, kulturou, zábavou, zda sportovním vyžitím. 
K nejoblíbenějším patří např. Dunajská cyklostezka Eurovelo 6, Jantarová cyklotrasa spojující Vídeň s moravskou metropolí Brno (Eurovelo9). Legendární je také Neziderská cyklotrasa okolo největšího stepního jezera ve Střední Evropě. Navzdory své délce (135 km) je díky malému převýšení a skvělým povrchem mimořádně vhodná i pro rodiny s dětmi. 
Ze zajímavých míst můžete navštívit např. do známého římského Kastela Petronell-Carnuntum, obdivovat můžete unikátní faunu národního parku Seewinkel, zastavit se jedinečných termálních lázních Bük nedaleko Szombathely nebo dokonale poznat Mikulovská vinnou oblast po perfektně značených cyklostezky Moravské vinné cesty. Nenáročný cyklovýlet nabízí nedávno zpřístupněn cyklomost přes řeku Moravu, který spojuje bratislavskou část Devínska Nová Ves s rakouskou obcí Schlosshof.

Aplikace pro chytré telefony na Google Play (vyžaduje Android, verzi 2.3 a větší)