KALENDÁŘ

  POČÍTADLA
TOPlist

PORTÁL CESKOJEDE.CZ SPUŠTĚN

Na konci června byl spuštěn nový internetový portál www.ceskojede.cz, který je součástí stejnojmenného projektu, který vznikl za podpory Programu švýcarsko-české spolupráce. Je výsledkem přenosu zkušenost mezi švýcarskými partnery z nadace SchweizMobil (www.schweizmobil.ch) a českými partnery z Nadace Partnerství a odjinud. Je zaměřen na komplexní podporu cykloturistiky a dalších typů aktivní turistiky v ČR.

Jeho cílem je zejména poskytnout přehledné a kvalitní informace českým a zahraničním cykloturistům o nabídce dálkových tras a regionálních produktech cykloturistiky v ČR.
Ve výhledu bude zahrnovat také další odvětví aktivní turistiky – pěší a vodáckou turistiku, inline bruslení, terénní cyklistiku, ale i běžeckou turistiku.

Současným úkolem tohoto portálu www.ceskojede.cz je lépe a viditelněji prezentovat vize, cíle a myšlenky projektu Česko jede jednotlivým partnerům. Jde tedy ještě o testovací verzi, která byla poprvé představena na národní cyklokonferenci ve Velkých Karlovicích. „Inspiraci pro portál www.ceskojede.cz jsme čerpali ze stránek www.schweizmobil.ch provozovaných partnerskou Nadací SchweizMobil, se kterou jsme v roce 2010 navázali spolupráci,“ uvádí Koordinátor projektu Daniel Mourek. Ambicí www.ceskojede.cz je nabízet na jednom
místě top cykloturistickou nabídku ČR, ve spolupráci s portály krajů, turistických oblastí a místních turistických destinací, ale v případě zájmu i s komerčními weby. Již nyní můžete na www.ceskojede.cz najít ukázky cyklomarketingových produktů podle typu cílových skupin.

Mnohé regionální portály mají nabídky na cyklovýlety, ale pokud se nám podaří zkoordinovat a vytvořit společnou TOP nabídku za celou republiku, prospěje to všem. Právě společná nabídka ze všech regionů ČR nám a hlavně zahraničním cyklistům chybí. V tom je hlavní přínos projektu Česko jede,“ říká národní cyklokoordinátor Jaroslav Martinek.

Na portálu www.ceskojede.cz byl také spuštěn od 15. 8. 2011 velký průzkum chování cykloturistů, terénních cyklistů a in-line bruslařů v Česku.