KALENDÁŘ

  POČÍTADLA
TOPlist
Dostupnost podle Monitoring-serveru.cz

"JEDEME NA BIRELL" - SOUTĚŽ O HORSKÉ KOLO

Na severomoravských cyklotrasách lze vyhrát špičkové horské kolo

Nošovice, 24. července 2008 – Soutěž „Jedeme na Birell“ o špičkové horské kolo probíhá na všech čtyřech severomoravských cyklotrasách Radegast od 1. 7. do 30. 9. 2008. Úkolem soutěžících je  získat 10 razítek z vybraných hostinců, restaurací či hospůdek. Dále musí zodpovědět vědomostní otázku, která prověří odhad, zkušenosti a znalosti. Originální hrací karty s podrobnými pravidly a mapky tras jsou zdarma k dostání ve vybraných restauracích na cyklotrasách Beskydy Radegast CykloTrack, Slezsko Radegast CykloTrack, Trojmezí Radegast CykloTrack a Opava Radegast CykloTrack.

Zúčastnit se může každá fyzická osoba starší 18 let.
Soutěží se od 1. 7. do 30. 9. 2008 na trasách Beskydy Radegast CykloTrack, Slezsko Radegast CykloTrack, Trojmezí Radegast CykloTrack a Opava Radegast CykloTrack.

Podrobná pravidla soutěže včetně profilu restauračních zařízení, kde lze získat hrací karty a soutěžní razítka, jsou k dostání na webové adrese www.birell.cz. Zde jsou také jednotlivé cyklotrasy detailně popsány, včetně itinerářů a výškových profilů. Nechybí bohatá fotogalerie.

„Soutěž nabízí atraktivní výhry a  apeluje na bezpečnost silničního provozu,“  komentuje Vladimír Vaněk, manažer značky Radegast Birell z Plzeňského Prazdroje, a. s. a dodává „Radegast Birell, nejprodávanější nealkoholické pivo, doporučujeme všem řidičům, tedy i cyklistům.“

Ceny jsou lákavé. V soutěži lze vyhrát špičkové horské kolo Superior Birell Limited Edition v hodnotě 26 999 Kč, 30 profesionálních cyklistických dresů z limitované série Radegast Birell a 100 exkluzivních cyklistických přileb. Prvních 500 nejrychlejších účastníků získá reflexní pásky pro zvýšení bezpečnosti při pohybu na vozovkách.

V rámci soutěže „Jedeme na Birell“ navštívil profesionální cyklista Pavel Padrnos severomoravské cyklotrasy Radegast. Jeho úkolem bylo absolvovat na horském kole 18 kilometrovů dlouhý úsek cyklotrasy Opava Radegast CykloTrack (Hradec nad Moravicí – Jakubčovice – Raduň). Čas, který dosáhl Pavel Padrnos, je předmětem vědomostní otázky ve zmiňované soutěži.

Pavel Padrnos je špičkový český profesionál. Osminásobný účastník Tour de France, z toho čtyřikrát pomáhal týmovému spolujezdci  Lanci Armstrongovi k vítězství.

Účast v soutěži není podmíněna nákupem zboží či služeb a zúčastnit se mohou fyzické osoby starší 18 let. Soutěž končí 30. 9. 2008. Více na www.birell.cz
(foto: Pavel Padrnos, narozen 17. 12. 1970, 190cm, 81kg, osminásobný účastník Tour de France)

Podmínky:

  • Účastník soutěže musí zaslat řádně vyplněnou hrací kartu na adresu pořádající agentury. Karta musí obsahovat jméno, kontaktní adresu účastníka a 10 razítek z různých hostinců, které leží alespoň na jedné trase a jsou uvedeny v seznamu. Jiná razítka než reklamní s logem trasy jsou neplatná.
  • Účast v soutěži není podmíněna nákupem zboží či služeb.
  • Na hrací kartě musí účastník uvést čas, za který ujel trasu Hradec nad Moravicí, náměstí – Jakubčovice – Raduň zámek profesionální cyklista vybraný pořadatelem. Tento údaj je notářsky ověřen a uložen.
  • Každý účastník může odeslat více hracích karet, na těchto hracích kartách se ale razítka nesmí opakovat či duplikovat.
  • Kdo vyhraje:

    Účastník s nejpřesnějším údajem času profesionálního cyklisty a s řádně vyplněnou a odeslanou hrací kartou získá 1. cenu. Dalších 130 nejpřesnějších soutěžících získá 2.–131. cenu. V případě shody rozhoduje dřívější odeslání (dle poštovního razítka). Prvních 500 účastníků s řádně vyplněnou a odeslanou hrací kartou získá navíc bezpečnostní reflexní pásek


    Všechny trasy jsou značeny žlutými cykloturistickými značkami (celkem 1 017) a jsou vybaveny venkovními mapami (celkem 40), přičemž u některých je i přístřešek, kde si cykloturisté mohou odpočinout. Ve vybraných restauračních zařízeních jsou zdarma k dispozici i cykloturistické mapky a pohlednice.
    První trasa – Beskydy Radegast CykloTrack“ (funguje od roku 2002) – začíná
    u pivovaru v Nošovicích, prochází malebným prostředím Chráněné krajinné oblasti Beskydy, Těšínskou pahorkatinou, rekreačními oblastmi Žermanice a Těrlicko. Ve čtyřiceti hospůdkách na 53 kilometrech této trasy najde místo k odpočinku a osvěžení každý.
    Druhá trasa – „Slezsko Radegast CykloTrack“ (funguje od roku 2003) – měří 88 kilometrů a narazíte na ní na 38 restaurací, hospůdek a hotelů. Okruh vede nejzajímavějšími místy této části severomoravského regionu – své návštěvníky provede mírně zvlněným terénem Moravské brány a Ostravské pánve, Chráněnou krajinnou oblastí Poodří a přírodním parkem Oderské vrchy.
    Třetí trasa – Trojmezí Radegast CykloTrack“ (funguje od roku 2004) – má název, který prozrazuje zajímavou skutečnost, že vede až na Trojmezí, nejvýchodnější místo České republiky, ve kterém se stýkají hranice tří států – Česka, Polska a Slovenska. Nabízí úchvatné výhledy na hřebeny nádherných českých pohoří, Moravskoslezských
    a Slezských Beskyd. Trasa měří 75 km a kromě tří sousedících států spojuje i 63 restaurací, hospůdek a hotelů.
    Čtvrtá, nejnovější trasa „Opava Radegast CykloTrack“ (funguje od roku 2005) – spojuje řeky Moravici a Opavu a vede cyklisty krásnou krajinou plnou romantických zámků, přírodním parkem Moravice, ale i linií vojenských opevnění. Měří 90 km a najdete na ní 57 hospod a hospůdek. I když je nejdelší, lze ji, stejně jako ostatní trasy, krátit díky propojení s ostatními cyklotrasami v regionu.